tiistai 5. lokakuuta 2010

Hampurin maratonista tulossa täydellinen waterloo?

Hampurin maraton on aina ollut allekirjoittaneen mielestä kevään paras maratonkilpa, koska ajankohta (huhtikuun loppu) on ollut hyvä, reitti on ollut hyvä, omia juomia on saanut käyttää, lähtöpaikalle ei ole tarvinnut mennä käkkimään useaksi tunniksi, hyvää vetoapua on ollut tarjolla, yleisön kannustus on ollut mahtavaa, kaikki on toiminut hyvin jne. Nyt kuitenkin Hampurin maraton on jostain käsittämättömästä ja ihmisjärjellä ymmärtämättömästä syystä siirretty kuukaudella myöhemmäksi, eli ensi vuonna se juostaan vasta toukokuun lopussa (22.5.) Tämä tarkoittaa sitä, että liian kuuma maratonsää on siihen aikaan Hampurin leveysasteilla vältettävissä vain hyvällä tuurilla. Hampuri on siis ensi vuonna suunnilleen samaan aikaan kuin Tukholman maraton, jossa on aika monena vuonna valinnut joltinenkin helle. On myös selvää, että tämän muutoksen johdosta Hampurissa ei nähdä enää maailman kärkipään menijöitä aiempaan tapaan. Hampurin maratonin faneille ajankohdan siirto on valtava pettymys ja kuin märkä rätti päin naamaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä, toukokuun lopussa alkaa olla turhan kuumat maratonkelit ennätyksille. Hyvä vaihtoehto Hampurille on Zurich huhtikuun alkupuolella. Reitti ei mielestäni häpeä yhtään Hampurille, tosi vetoapuja ja yleisöä ei ole Hampurin malliin. Itse pari kertaa reitin kiertäneenä voin suositella Zurichiä, järjestelyt pelaa sveitsiläisellä tarkkuudella. Vierestä seuranneena Röthlin on siellä rällätellyt kotiyleisön edessä 2.09 (2004) ja 2.08 (2007) eli myös tuo kertoo siitä, että reitti ei ole niitä hitaimpia.

t. trainIC

J kirjoitti...

Muistaakseni jossain tiedotteessa mainittiin, että syynä oli useamman "tärkeän" tapahtuman samanaikaisuus Saksassa (mm. Euroviisut)ja pääsiäisen osuminen hankalasti tms, minkä takia maraton siirrettiin toukokuulle. Minulle jäi viestistä sellainen mielikuva, että perinnettä tästä ei olla tekemässä eli maraa ja tonia pääsisi latomaan Hampurissa huhtikuussa jälleen 2012. Toivottavasti näin on.