tiistai 12. lokakuuta 2010

Kotimaisittain hyvää maratonrokkenrollausta Vantaalla

Vantaan maraton on ollut yleensä parhaita kotimaisia kisojamme, eikä tämäkään vuosi tuonut poikkeusta asiaan. Vantaan kilpa on siinäkin mielessä poikkeuksellinen kotimaisten kilpailujen joukossa, että siellä järjestelyjen pomona on mies, joka oikeasti ymmärtää juoksijoiden päälle ja joka itse on juossut kohtalaisen kovaa (maraton 2.20.21). Järjestelyistä ei siis vastaa joku juoksusta ja juoksukisojen järjestelyistä mitään ymmärtämätön bisneskaveri, joka ei ajattele mitään muuta kuin rahaa ja sitä, että kisaan saadan mahdollisimman paljon väkeä, muusta viis. Viimeksi mainittu "rahat pois, mutta muulla ei väliä- asenne" on valitettavan yleinen kotimaisissa kilvoissa.

Miesten maratonin Vantaalla voitti herra nimeltään Matti Teittinen ajalla 2.33.11. Tällä juoksulla Masa paransi aiempaa rekordiaan kolmisen mittuuttia. Muutenkin Masan kehitys on ollut viime vuosina hyvää, sillä hän on neljässä vuodessa parantanut maratonrekordiaan noin 16 minuuttia. Toiseksi sijoittui Helsingin Jyryn maratontallin tämänhetkinen kakkosmies Jamppa Björklund tuloksella 2.38.47 ja kolmas oli sälli, joka sai syntymäkasteessa nimekseen Tesfaye-Aregawi Amare, seura KU-58 (2.39.30). Myös saman seuran Ville Herva (2.39.50) ja Vantaalle veronsa maksava Harri Sippola (2.39.50) ehtivät maranhelpottuneisuutta tihkuvaan maaliin ennen 2.40 täyttymistä.

Naisten puolimaratonilla voiton vei hurjaa kilpailutahtia vetävä IF Länkenin Leena Puotiniemi rekordillaan 1.17.11. Tänä vuonna Puotiniemi on jo juossut kolme maratonia ja yhdeksän puolimaratonia. Vantaan kilvan hän juoksi vain kaksi viikkoa Berliinin maratonin jälkeen. Lisäksi Ruotsi-ottelun kympin hän juoksi kaksi viikkoa Helsinki city marathonin jälkeen. Moinen kilpailutahti ei tunnu Puotiniemeä juuri painavan, mutta ei se tuntunut painavan Kenian Tegla Loroupeakaan 1990-luvun lopulla ennen kuin hän katkesi täysin. Tietty varovaisuus siis saattaa olla maratoneja ja puolimaratoneja jatkuvalla syötöllä vedettäessä paikallaan. Toiseksi Vantalla sijoittui KU 58:n Laura Markovaara ajalla 1.18.27. Tämä Kalevan Kisojen kympin voittaja tähtää New Yorkin maratonille täydessä maratonkeskittyneisyydessä. Kolmas oli HKV:n Minna Nummela tuloksella 1.20.19. Miesten puolikkaan maratonin nopein oli KU 58:n Tommi Hytönen kellojen kertoessa 21097,5 metrin ravaamisen jälkeen aikaa kuluneeksi 1.12.57.

[vantaanmaraton.net & raasto.com]

1 kommentti:

ForrestG kirjoitti...

Z:n maratonraportti lällätys-pällätystä on oikeen mukava lueskella, vallakin kotimaisista kisoista.

Kiitosh.