maanantai 7. huhtikuuta 2008

Webb on pihalla, Abdirahman ei niinkään

USA:n Alan Webbillä ei mene putkeen. Muutama viikko sitten New Yorkissa juostussa 8km:n kisassa Webb jäi kuudenneksitoista tasolleen onnettomalla ajalla. Syynä tuolloin oli ruoka-ainemyrkytys. Nyt sunnuntaina Kalifornian Carlsbadiin saapuneet lukuisat katsojat odottivat Webbin hahmon maalisuoralla kirineen viiden juoksijan joukossa, mutta turhaan. Matkansa oli keskeytynyt jo puolta mailia ennen 5km:n maalia.
- Jalkani ovat kuin kuolleet. Nämä tekeleet sattuvat jo pelkästä hölkästä, Webb tiuski pettymystään.

Kisan voitti Etiopian Terefe Maregu Zewdie ajalla 13.34 Iso-Britannian Mo Farahin jäätyä hänelle vain sekunnin. Naisten kisan voitti Rose Kosgie ajalla 15.14.

Edit: Miesten kisa

Päivää aikaisemmin Virginiassa ratkottiin USA:n mestaruuksia miesten maantiekympillä. Mestaruuden voitti jo toistamiseen Abdi Abdirahman. Tällä kertaa titteli irtosi ajalla 28.34. Hopealle sinnitteli Dan Browne hävittyään Abdirahmanille neljä sekuntia. Pronssi ripustettiin Fasil Bizunehin kaulaan hänen juostuaan 29.04.