torstai 10. huhtikuuta 2008

Janne ja Jussi baanalle

Rotterdamissa juostaan sunnuntaina kovaa. Maratonviivalle asettuu tällä kertaa myös kaksi kovaa suomalaista. Viime vuonna Janne Holmenin SE-yrityksen pilasi lämmin keli, miten lienee tällä kertaa. Holmen kommentoi blogissaan Ylen sivuilla, että järjestäjät ovat täksi vuodeksi muuttaneet reittiä siten, että tuuli on otettu paremmin huomioon. Tämä seikka voi nousta arvoon arvaamattomaan, sillä Hollannissahan tunnetusti tuulee. Holmen starttaa matkaan täynnä luottoa. Joko nyt 2.11 paukkuu? Janne lähtee liikkeelle SE-vauhtia.

Matkaan starttaa myös Jussi Utriainen. Jussi ei ole muutamaan vuoteen maratonia tosimielellä juossut, mutta nyt on tilanne toinen. Jussi kommentoi raasto.comille:

-Viimeistely puolikkaalla meni hyvin ja se antoi uskoa minulle. Toivon, että viimeinen herkkyys löytyy vielä viimeisten päivien kevennyksellä. Plantaarifaskiitti on hieman kiusannut, mutta se on onneksi pysynyt kurissa eikä harjoitteluun ole tarvinnut tehdä muutoksia.

- Rotterdamissa on vauhdittajan vetämä ryhmä, joka juoksee puolikkaan 1.06 ja kai sitä on siihen vauhtiin lähdettävä, vaikka se ehkä aavistuksen liian kovaa onkin. Vaihtoehtona on puskea yksin tuuleen tasaista 2.15 vauhtia. Sen verran fiilisjuoksija kuitenkin olen, että luulen edellisen olevan helpompi vaihtoehto. Sääksi on muuten ennustettu 11 astetta ja sadekuuroja, joten sen osalta olosuhteet ovat mitä parhaimmat.

Mikä on tavoitteesi?

- Olympiaraja 2.15.

Kumpi ennen maalissa - Holmen vai Utriainen?

- Heh. Janne on huippukunnossa, joten ollaan realisteja. Eli Janne. Mutta maratonistahan ei koskaan tiedä..

Ei muuta kuin onnea matkaan pojille! Jos keli on suotuinen ja vauhdinjako onnistuu nappiin, saatetaan sunnuntaina nähdä uusi maratonin Suomen ennätys. Sunnuntaina on myös hyvä sauma siihen, että Pekingin maratonille saadaan toinenkin lippunsa varmistanut suomalainen.

Maratonia on aiemmin voinut seurata livenä kisojen sivujen kautta: http://www.fortismarathonrotterdam.nl/ Toivottavasti näin on tänäkin vuonna.

Startti klo 12 Suomen aikaa sunnuntaina.

[raasto.com, sport.yle.fi, fortismarathonrotterdam.nl]

PS. Veikkauksia, miten poikien käy?

7 kommenttia:

Z kirjoitti...

Janne juoksee 2.09.30 ja Jussi 2.12.22.

Anonyymi kirjoitti...

Janne 2.10.01 ja Jussi 2.13.13

Anonyymi kirjoitti...

Tätä on odotettu kuin kuuta nousevaa. Janne 2.10.47 ja Jussi 2.13.21, ja ei muuta kuin palauttelun kautta kohti Pekingiä.

Ste kirjoitti...

Ennätyksen kehiin kummallekin!

Anonyymi kirjoitti...

Jussi tekee suomen ennätyksen. Janne 2.12... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkien aikojen kovin suomalaiskaksikko maralla?
Eli yhteenlaskettu kärkikaksikon aika vuositilastossa...

Anonyymi kirjoitti...

Jos nopea keli, Jussi nopeampi, raskalla Janne. SE syntyy....