maanantai 7. huhtikuuta 2008

Pariisissa kovia aikoja

Etiopian Tsegaye Kebede kellotti Pariisissa kauden toiseksi kovimman maratonsuorituksen ylittäessään maaliviivan ennätyksellään 2.06.40. Kisassa toiseksi ja kolmanneksi juoksivat Kenian Moses Kimeli Arusei (2.06.50 PB) ja Josea Rotich (2.07.24 PB). Kahdeksan ensimmäistä juoksijaa uusi ennätystään. Japanin Toshinari Takaoka oli kisassa 16. ajalla 2.11.21. Kisan 12 ensimmäistä juoksijaa alitti 2.10.00, mikä on sarallaan ennätys. Tätä ennen vuoden 2003 Fukuokassa 10 ensimmäistä kaverusta jallitti samaa aikaa. Suomen Marko Vaittinen kellotti 2.23.58, jolla helti kisan 32. sija.

Naisten kisassa Kenian Martha komu paransi ennätystään vaivaiset seitsemän minuuttia juostuaan kisaan voittoon ajalla 2.25.33. Etiopian Worknesh Tola hävisi hänelle neljä sekuntia. Kolmannen sijan vei Kenian Lenah Cheruiyot ajalla 2.26.00.