torstai 3. heinäkuuta 2008

USA:n olympiajoukkueen 1500m:n paikat jaossa

Tänään alkaa jo pienimuotoisesti paikallisestikin hehkuttu 1500m:n olympiapaikkojen jako USA:n olympiakarsinnoissa Eugenessa. Bernard Lagat on tälläkin matkalla vahva suosikki, ja hän hakee paikkaa 5000m:n kylkeen. Alan Webbin tilanne on tällä hetkellä ulkopuolisille täysi arvoitus, mutta eiköhän hän selviä tiukasta paikasta kunnon raastolla. Mielenkiintoinen nimi on yksi "Sudanin kadonneista pojista", Lopez Lomong, joka kiri kivasti maanantaisessa 800m:n finaalissa. Sitten Itä-rannikon nimi Chris Lukeviz treenaa Webbin kanssa, mutta hänellä on kova taakka harteillaan - neljä vuotta sitten hän oli olympiakarsinnoissa neljäs, samoin viime ja edellisvuoden mestaruuskisoissa. Rikkoutuuko tämä taika tällä kertaa? Oman tiensä kulkijaksi mennä vuosina osoittautunut ekstrovertti Gabe Jennings, tuo vapaa taitelija, käväisi jopa kuolon portailla Brasilian pyöräretkellään, vaan onpa kulku ollut keväällä taas kepeää. Kantaako askel Pekingiin?

Miesten esteissä juostaan finaalipaikoista, ja vahvimmat nimet Steve Slattery ja Anthony "Fam" Famiglietti pistelevät parastaan omissa erissään. Fam on kellottanut tällä kaudella 8.24,34, kun Slatteryltä löytyy tilastomerkintä tuloksella 8.28,21. Fam on kuitenkin muuttanut tapojaan paljon edellisistä vuosista - muutto pois New Yorkista, avioituminen ja ruokavalion muutos. Kunnon panostus. Mielenkiintoinen finaali on lauantaina tarjolla, kun viivalla on useita alle 8.30 juosseita kavereita.

Naiset juoksevat esteiden finaalin, johon toisena ennakkosuosikkina starttaa Jenny Barringer. Hän on kellottanut tällä kaudella ennätyksensä 9.29,20. Hänelle vastusta tarjonnee Anna Willard, joka on kellottanut ennätyksensä 9.34,72 viime vuonna. Willard on kahdesta suosikista selvästi nopeampi. Naiset alkavat karsia myös 1500m:n tiketeistä. Tässä mittelössä seuraavat nimet pitänevät paikkansa kärjessä: Shannon Rowbury on juossut 4.01,61, kun seuraavilla Christin Wurthilla (4.04,88), Erin Donohuella (4.05,55) ja Treniere Clementillä (4.05,68) on hieman heikompia kellotuksia - ainakin paperilla.

[raasto.com & letsrun.com & usatf.org]

Ei kommentteja: