perjantai 25. heinäkuuta 2008

Kalevan kisojen perjantaissa esteet

Päivittäin tarjoiltavat kisaennakot saavat tänään jatkoa Raasto.com:n sivuilla, kun vuorossa on miesten ja naisten estekisat. Eilen jo juostuissa 10 000m:n kilpailuissa mestarit saivat juosta tuuletellen maaliin ja samanlaista ylivoimaa on odotettavissa tänäänkin.

Perjantai 25.07


19.45 Naisten 3000m esteet
Mukaan on ilmoittautunut 15 naista, joka on muutaman vähemmän kuin viime vuoden kisoissa. Osallistujalistan joukosta löytyy viime vuoden neljä parasta. Mestari tuskin vaihtuu, sillä niin erinomaista kuntoa on Sandra Eriksson tällä kaudella esittänyt. Ehtipä tyttö jo sijoittumaan nuorten MM-kilpailuissa kovien afrikkalaisten jälkeen parhaana eurooppalaisena viidenneksi. Samoissa kilpailuissa syntyi SE niin 22 ja 19-vuotiaiden sarjoissa. Tuloskehitys on vuoden aikana harpannut melkoisesti kun ennätys on parantunut yli 20 sekuntia. Vain Johanna Lehtinen osallistuessaan olisi ollut esteenä Erikssonin kullalle.

Hopea- ja pronssimitalit ovatkin sitten tiukemmassa. Kauden tilastossa komeilee seuraavina Nurmon Urheilijoiden kaksostytöt Sara ja Eeva Sajanti, jotka nyt esteihin osallistuessaan tuovat lisäjännitettä mitalitaistoihin. Tytöt painelivat Helsy gp:ssä heinäkuun alussa ajat, joilla oltaisiin viime vuonna oltu Kalevan kisoissa mitaleilla. Sajannin sisaruksille tiukimman vastuksen tarjoaa ehkäpä Liedon Parman Saara Skyttä, joka onnistuessan toisi jo toisen mitalin Skytän perheelle käynnissä olevista Kalevan kisoista. Viime vuoden hopeamitalisti ei ole vielä tällä kaudella väläytellyt huipputuloksia, mutta usean SM-mitalin omistavana ja muutamaa SE:tä hallussaan pitävää Skyttää ei voida laskea pois mitalikamppailusta.

21.05 Miesten 3000m esteet
Miesten matkalle on ilmoittautunut 16 esteraastajaa ja mukana on viime vuoden seitsemän parasta vahvistettuna Jukka Keskisalolla, joka tulee nappaamaan neljännen estemestaruutensa vaikkapa silmät kiinni ja kädet selän taakse sidottuina.

Muillekaan mitalisijoille ei niin hirveästi ole ehdokkaita, mutta sitäkin mielenkiintoisempi taistelu hopeasta tulee olemaan, kun vihdoin saadaan Kalevalaisten viivalle mukaan Ylikiimingin mies, Janne Ukonmaanaho. Tällä hetkellä ainoa este taitaa enää olla varusteiden puuttuminen, mutta nekin ehtinevät illaksi Ratinaan? Ukonmaanahon kanssa tänä vuonna samoja aikoja juosseen Joonas Harjamäen vire on ollut parempaan suuntaan ja luvassa onkin siis mielenkiintoinen taistelu näiden herrojen välillä hopeasta. Kyttäilyyn ei ole kuitenkaan varaa sillä takaa vaanii hurja joukko raastajia, joista tänä vuonna nukuksissa ollut HKV:n Mikael Talasjoki ei varmasti mielessään ole vielä hävinnyt taistoa edes hopeasta ja hurjana raastajana tunnettu mies juoksee vaikka esteiden läpi, jotta paikka podiumilla heltiäisi.

Muilta miehiltä odotetaan hulppeaa raastoa, joka näiltä miehiltä onnistuu pyytämättäkin. Jos joku vielä epäilee taitojaan tässä lajissa niin paikan päällä on monivuotinen Raastomestari, Mikko Virta, joka tulee varmasti esittämään nuoremmilleen sellaista RAASTOA, jonka ansiosta on aina silloin tällöin noustu palkintokorokkeelle asti...

[raasto.com]

Ei kommentteja: